Menu Luk

Internationalt arbejde

Årets internationale projekter

Også i år har vi med internationale projekter. Vi har afsluttet vores Erasmus+ projekt : “Square Eyed Students”. Et meget givende og lærerigt projekt, som vi også opnåede toppoint for af ministeriet.

HEY står for “Healthy European Youth” og handler om, at lære eleverne at få sunde levevaner med sportsaktiviteter og mad af sunde råvarer. Med i projektet er også skoler fra Ungarn, Italien, Spanien og Tyrkiet. 

I år rejser vi flere gange i projektet. Ligesom som vi i uge 14 får besøg her på skolen i projektet.

Vi har også projektet “I Am We”, som er projekt om medborgerskab og kulturforståelse. Projektet er et samarbjede mellem landene Italien, Grækenland, Polen, Rumænien og os. Projektet er åbent for elever fra 4.-9. klasse, der har valgt IU som tilvalgsfag. De får, udover at arbejde med opgaver og emner relateret til projektet, også får mulighed for at søge om, at komme til ét af samarbejdslandende. Også i dette projekt rejser vi flere gange i år og får besøg her på skolen i uge 40.

Vi er meget taknemlige over igennem projekter som disse både at kunne drage nytte af lærere i hele Europas viden og at få lov at vise andre skoler, hvad vi har at byde på. 

 I den sammenhæng udbyder vi faget “Internationalt Udsyn” 2 timer ugentligt som tilvalgsfag, hvor eleverne kan arbejde med den internationale dimention med rigtige mennesker i den anden ende af opgavene. Dette giver bla. en exeptionel mulighed for ikke alene at forstå mere om vores rolle i en større verden end vores umiddelbare, men også at se mening i sprogtilegnelse for den enkelte elev. 

Skoleleder Maja Kvist, marts 2020