Menu Luk

Årets Projekter

Også i år har vi internationale projekter. Vi har afsluttet vores Erasmus+ projekt : “Square Eyed Students”, “HEY” og “I AM WE” med ministerielle toppoint. Vores to projekter i skoleåret 2021/2022 er: “Sustainable Habbits” (NordPlus) og “Stop It!” (ErasmusPlus)

Stop It er et Erasmus Plus projekt med Tyrkiet, Martinique (Fransk Karibien), Madiera (Portugal) og Italien . Projektets mål er at lære eleverne at vold er forkert. Vi arbejder i projektet med vold i skolen, i hjemmet og imellem mænd og kvinder. Projektet arbejder bl.a. med mobning og lighed og forskelle i lovgivning omkring vold i forskellige lande.

I april 2022 rejser et hold elever med to lærere til Italien i projektet. De resterende besøg afvikles i næste skoleår. 

Sustainable Habits er et Nord Plus projekt med Island og Færøerne. Projektet handler om, hvordan vi kan få gode vaner, der kan være med til belaste miljøet mindre og hjælpe eleverne med at få gode vaner, der understøtter mental sundhed; bl.a. ved at bruge naturen og få en større bevidsthed om naturen og dens ressourcer. 

I marts 2022 rejser 6. og 7. klasse til Island, i maj 2022 tager de til Færøerne og slutteligt kommer elever og lærere fra Island og Færøerne på besøg her hus os i slutningen af maj 2022.

Vi er meget taknemlige over igennem projekter som disse både at kunne drage nytte af lærere i hele Europas viden og at få lov at vise andre skoler, hvad vi har at byde på. Og vi har nye projekter i støbeskeen, og er blevet akkrediteret i Erasmus Plus, der betyder, vi har frihed til at lave de projekter, vi ønsker og kan finde samarbejdsskoler til indtil 2027.

 I den sammenhæng udbyder vi faget “Internationalt Udsyn” 2 timer ugentligt som tilvalgsfag, hvor eleverne kan arbejde med den internationale dimention med rigtige mennesker i den anden ende af opgavene. Dette giver bla. en exeptionel mulighed for ikke alene at forstå mere om vores rolle i en større verden end vores umiddelbare, men også at se mening i sprogtilegnelse for den enkelte elev. 

Sidst redigeret marts 2022