Menu Luk

Årets Projekter

Også i år har vi internationale projekter. Vi har afsluttet vores Erasmus+ projekt : “Square Eyed Students” med ministerielle toppoint. Vores to projekter i skoleåret 2019/2020 er “HEY” og “I AM WE”.

HEY står for “Healthy European Youth” og handler om, at lære eleverne at få sunde levevaner med sportsaktiviteter og mad af sunde råvarer. Med i projektet er også skoler fra Ungarn, Italien, Spanien og Tyrkiet. 

I februar 2020 rejser et hold elever med to lærere til Italien i projektet. Og i april 2020 kommer vores partenere i projektet på besøg her, hvor vi bla. holder en stor international aften på skolen.  

Projektet “I Am We”, som er et projekt om medborgerskab og kulturforståelse kører på sit 3. og sidste. Projektet er et samarbjede mellem landene Italien, Grækenland, Polen, Rumænien og os. Projektet er åbent for elever fra 4.-9. klasse, der har valgt IU som tilvalgsfag. De får, udover at arbejde med opgaver og emner relateret til projektet, også får mulighed for at søge om, at komme til ét af samarbejdslandende. I august 2020 kommer lærerne i projektet til Danmark for at skrive den afsluttende rapport til EU.

Vi er meget taknemlige over igennem projekter som disse både at kunne drage nytte af lærere i hele Europas viden og at få lov at vise andre skoler, hvad vi har at byde på. Og vi har nye projekter i støbeskeen, som vi krydser fingre for at få i 2020.

 I den sammenhæng udbyder vi faget “Internationalt Udsyn” 2 timer ugentligt som tilvalgsfag, hvor eleverne kan arbejde med den internationale dimention med rigtige mennesker i den anden ende af opgavene. Dette giver bla. en exeptionel mulighed for ikke alene at forstå mere om vores rolle i en større verden end vores umiddelbare, men også at se mening i sprogtilegnelse for den enkelte elev. 

Sidst redigeret marts 2020